Kobane zaferi Kızıltepe'de Havai Fişek ve Halaylarla Kutlandı

Gündem 28.01.2015 11:28:23 0
Kobane zaferi Kızıltepe

Kobanê zaferinin kutlandığı Kızıltepe ilçesinde binlerce kişi Özgürlük Meydan’ında bir araya gelerek atılan havai fişekler ve çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekip şehir turu attı.

134 gün boyunca DAİŞ ile Kürt güçleri arasında yaşanan silahlı çatışmaların ardından Kobane’nin Kürt güçlerinin kontrolüne geçmesiyle beraber Türkiye’nin bir çok merkezinde olduğu gibi Kızıltepe’de dün başlayan kutlamalar bu akşamda devam etti.

Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda HDP ve DBP tarafından düzenlenen şölene HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP, HDP Mardin il ve ilçe yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

Şölene katılan Sanatçı ve grupların seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla zafer kutlaması yapan katılımcılar ilçenin çeşitli noktalarında oluşturulan araç konvoyu ile şehir turu attı. Havai fişeklerin atıldığı şölen etkinliklerinde ilçenin bir çok yerinde silah sesleri de yükseldi.

Şölen bitiminde dağılan bazı grupların Polis ile yaşadığı gerginlik sonucu taş atan gruplara Biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilmesinin ardından ilçede hayat normale döndü.


Anahtar Kelimeler: